به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، کتاب «امانتداران عاشورا» به بررسی شخصیت و حرکت و راه سیدالشهدا(ع) از نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی پرداخته است و ابعاد حادثه عاشورا، چرایی وقوع این حادثه عظیم و عجیب و نقش خواص دنیاطلب و عوام بی‌بصیرت، در این کتاب از نگاه رهبری بررسی شده است. چاپ دوازدهم این کتاب در 180 صفحه توسط مؤسسه فرهنگی هنری قدرولایت منتشر شده است.

در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: «نهضت حسینی نه یک حادثه است مانده در مقطعی از زمان و محدوده ای از مکان و نه حرکتی است در اندازه ها و معیارهای حرکتهای مادی که هم ماندگاری آنها محدود است و هم تاثیرگذاری آنها؛ نهضت حسینی یک فرهنگ الهی وی ک تاریخ است که خود دارای فصلها و عناصر متعددی است که ماندگاری آن و تاثیر نامحدود و انکارناپذیرش در طئل زمانها و مکانها را موجب شده است. ستمگران حاکم بر کشورهای اسلامی که غاصبانه بر مسند حکومت و اداره امروز مردم تکیه زده اند با تلاش های مذبوحانه، همواره درصدد خاموش کردن یا محدود کردن شعاع عاشورا بوده اند تا تاثیرگذاری آن را مهار کنند و ارکان نظام نامشروع خود را از تاثیرات نهضت حسینی در امان نگه دارند. غرب متجاوز نیز آن هنگام که به کشورهای اسلامی و علی الخصوص ایران، پایگاه تشیع؛ قدم نهاد در پی بررسی ها و تحقیقات خود به عمق واقعه عاشورا و تاثیر آن در ملت و عشق و محبت آنها به نام و یاد حسن (ع) پی برد و تلاش گسترده ای در تحریف و انحراف و رنگ باختن آن به عمل آورد.»

بنابراین گزارش در فصل اول این کتاب با عنوان «شخصیت شیدالشهدا و واقعه عاشورا» مباحثی چون امام حسین (ع) مغناطیس دلها، امام حسین(ع) الگوی انسانها و مواجهه امام حسین (ع) با یک دنیا مطرح شده است. «درسهای عاشورا»؛ عنوان فصل دوم این کتاب است که در آن موضوعاتی چون هدف قیام امام حسین (ع)، تجدید بنای نظام و جامعه اسلامی، چرا امام حسین (ع) قیام کرد، حکومت و شهادت دو نتیجه بود نه هدف، هدف بازگرداندن جامعه اسلامی به خط صحیح، حاکم باید به کتاب خدا در جامعه عمل بکند، امام حسین (ع) اسلام را بیمه کرد، تشخیص وظیفه اصلی از وظایف گوناگون، امروز ما حق نداریم در شناخت دشمن و حرکت لازم اشتباه کنیم، درس اربعین، زنده نگه داشتن یاد و حقیقت شهادت، فلسفه قیام عاشورا، چهره بی زوال خورشید عاشورا، ما و شما امانتدار حقیقت عاشوراییم، دردهای امروز تمدن غربی، مقابله با تحریف عاشورا، فداکاری برای حفظ دین، استقامت حسینی (ع)، استقامت خمینی (ره)، استقامت در برابر عذرهای شرعی و فشار دشمن برای ایجاد تردرد در امام بیان شده است.

این گزارش می افزاید: در فصل سوم کتاب «امانتداران عاشورا» با عنوان «عبرتهای عاشورا» خواننده با مباحث چون چه شد که آن جامعه سر تا پا حماسه و شور دینی، فرزند پیامبر را با فجیع ترین وضع کشتند؟، دوران کودکی و جوانی امام حسین (ع)، دوران غربت اهل بیت (ع)، خطوط اصلی نظامی که پیامبر اکرم بنیان نهاد، وضعیت خواص پس از رسول اکرم (ص)، ولایت، حکومتی که همراه با محبت و پیوستگی مردم است، ماجرای عوام، تقوا یعنی مراقبت از خود و دیگران، حکومت ری برای کشتن عزیز زهرا، عاشورا صحنه عبرت، آفت جامعه اسلامی، درد اساسی و بزرگ از بین رفتن حالت آرمان خواهی، وقتی معیارها عوض شود؟، نگذاریم روح انقلاب و فرزندان آن منزوی شوند، چه اتفاقی رخ داد که کاجرای کربلا پیش آمد؟، عامل اصلی رواج دنیاطلبی، فساد و فحشا، اعراض پیروان حق از سرنوشت دنیای اسلام، ویژگیهای خواص، خواص طرفدار حق، تشخیص حق و باطل نقطه دشوار زندگی، تحجر و اشتباهات بزرگ خوارج، غفلت و اشتباه نابودکننده خوبیها و مصیبت سید الشهدا آشنا می شود.

در بخشی از این کتاب می خوانیم: «درسها و پیام های عاشورا در هیاتهای عزاداری و مراسم سوگواری سیدالشهدا (ع) توسط گویندگان و مداحان، نسل به نسل انتقال می یافت و جوان را علاقمند به اهل بیت (ع) و آگاه نسبت به ستمهای زمان و مشتاق فداکاری و ایثارگری می ساخت. تاکید حضرت امام و مقام معظم رهبری بر ادامه عزاداری و سوگواری به شکل سنتی و به دور از برخی حرکانی که وهن اسلام را در پی دارد مانند قمه زنی، اهمیت این مراسم را می رساند. زنده نگهداشتن یاد و خاطره عاشورا و فداکاری مردان اندک کربلا، زنده نگهداشتن اسلام ناب محمدی (ص) است. نهضت امام حسین (ع) اسلام را زنده و بیمه کرد و زنده نگهداشتن عاشورا همین تاثیر را خواهد داشت.»

 

IMG12063060
تاریخ: چهارشنبه 28 تیر 1402  8:17 AM