حجت الاسلام «علی محمد باقی» در گفت و گو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان به تبیین سیره کلامی نبی مکرم اسلام(ص) در رابطه با مهدویت و آخرالزمان پرداخت و گفت: روایات بسیار زیادی در مورد امام عصر(عج) و بشارت نسبت به آخرالزمان از پیامبر(ص) نقل شده که این روایات مورد تایید شیعه و اهل سنت است.
استاد حوزه بیان کرد: فرمایش های پیامبر اکرم(ص) که مردم را برای آخرالزمان آماده می کند، برگرفته از 130 آیه قرآن کریم در مورد امام عصر(عج) و مهدویت است و حضرت(ص) بر اساس این آیات، روایات متعدد در مورد آن دوران را بیان کرده اند. از جمله اینکه پیامبر(ص) فرمودند: «مهدی از فرزندان من است، اسم او اسم من و کنیة او کنیه من است و او از لحاظ جسمی و روحی و اخلاقی، شبیه ترین مردم به من است.»
وی ایمان به غیب را نخستین ویژگی منتظران در کلام نبی مکرم اسلام(ص) معرفی کرد و افزود: پیامبر(ص) در حدیثی فرمودند: «چقدر دوست دارم برادران خود را ببینم»، اصحاب به ایشان عرض کردند: آیا ما برادران شما نیستیم. فرمودند: شما یاران من هستید، و برادرانم، کسانی هستند که هنوز نیامده اند و ندیده به من ایمان می آوردند، اصحاب عرض کردند که: ای رسول خدا! چگونه آن دسته از امت خود را که هنوز نیامده اند، می شناسید؟ حضرت(ص) فرمودند: شما مرا دیده و ایمان آورده اید، اما آنها با وجود آنکه مرا ندیده اند، در ایمانشان مستحکم هستند. بنابراین، طبق فرموده حضرت محمد(ص) یکی از ویژگی های منتظران در آخرالزمان ایمان به غیب است که امام زمان(عج) هستند.
کارشناس مهدوی اخلاق نیک را از دیگر ویژگی های منتظران در آخرالزمان در کلام نبوی برشمرد و ابراز کرد: با همین ویژگی است که یاران حضرت(عج( طبق فرموده پیامبر اکرم(ص) به یاری امام عصر(عج) می شتابند و در این مسیر قدم برمی دارند، به فرموده مقام معظم رهبری منتظران امام زمان(عج) همان کاری که حضرت در عصر ظهور انجام می دهند، باید در عصر غیبت انجام دهند.
وی همدلی، عدالت خواهی و انفاق را از دیگر ویژگی های منتظران در آخرالزمان بنابر کلام نبی مکرم اسلام(ص) معرفی و تاکید کرد: عدالت بحث صرفا فردی نیست، بلکه باید در جامعه نسبت به دوستان و افراد جامعه و در حوزه اجتماعی و سیاسی نیز برای تحقق آن تلاش شود.
حجت الاسلام باقی ابراز کرد: طبق فرموده نبی مکرم اسلام(ص)، انسان منتظر باید به خاطر بقای دین از همه زندگیش بگذرد. دو دسته افراد نسبت به دین وجود دارند، بسیاری از افراد دین یارانی هستند که به دین تنها عمل می کنند، ولی اسلام فقط این را از ما نخواسته، بلکه باید علاوه بر دینداری، دین یار نیز بود، به این معنا که در نگاه پیامبر(ص) منتظر باید برای حفظ دین و استحکام جامعه اسلامی تلاش کند.
کارشناس مهدویت با اشاره به آیه سوره 41 سوره مبارکه حج که می فرماید: «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ؛ آنان که خدا را یاری میکنند، آنهایی هستند که اگر روی زمین به آنان اقتدار و تمکین دهیم، نماز به پا میدارند، زکات میدهند و امر به معروف و نهی از منکر میکنند»، گفت: اهتمام به موضوع اقامه نماز، زکات، امر به معروف و نهی از منکراز جمله اموری است که حضرت مهدی(عج) نسبت به آنها در عصر ظهور توجه خواهند داشت و طبق قاعده عقلی و نقلی منتظران ظهور و دولت کریمه ایشان هم باید این امور را مهم بدانند.
کارشناس مهدوی با اشاره به تاکیدات و توصیه های پیامبرگرامی اسلام(ص) در مورد فتنه های آخرالزمان و راهکارها برای عبور از این فتنه ها، تاکید کرد: پیامبر(ص) فرمودند: برای مقابله و عبور از فتنه های آخرالزمان مومنین باید با خدا و یکدیگر ارتباط عمیق معنوی داشته باشند.
وی اضافه کرد: همان گونه که حضرت مهدی(عج) فرمودند: اگرارتباط قلبی شیعیان با هم نزدیک بود، ظهور به تعویق نمی افتاد؛ بنابر این، در عصر ظهور مومنین باید در بحث منکرات اجتماعی، حقوقی، سیاسی و امنیتی که در برابر جبهه حق و اسلام شکل گرفته واکنش نشان دهند.
باقی در پایان خاطرنشان کرد: امروز بزرگترین منکر در عصر ما آمریکا و استکبار جهانی است و کسانی که قائل به نهی از منکر و منتظر راستین ظهور هستند، باید مبارزه با چنین منکری رویکردشان در فتنه های آخرالزمان باشد.
http://shabestan.ir/detail/News/738229